2013. szeptember 7.

negyvenkettő

pár hete minden nap egy küzdelem. a gyerekem egy újabb fejlődési szakaszba lépett, ami mindig nehéz és gyötrelmes, addig, amíg meg nem találom a megfelelő kulcsot a zárba.
az élet, a mindenség meg minden végső kérdése kutyafasza ahhoz képest, hogy hogyan vedd rá a gyereket, hogy levegye a pizsamát, kicseréld a pelust, felöltöztesd, elindulj vele valahova, elaltasd ebéd után, kezeld a folytonos hisztiket, sikításrohamokat és, hogy olyat tegyél neki, amit elfogad, megcsinál, partnered lesz benne és kimerészkedhess vele együtt a világba, de ha nem is a világban, legalább a városba, boltba, abárhova elintézni holmi világi dolgokat.
szégyen vagy nem, de be kell valljam, alig várom, hogy este legyen, hogy vége legyen a napnak, elaludjon. aztán persze megint gyorsan reggel lesz, és a helyzet eddig nem nagyon változott. küzdök, küzdünk, ki-ki a maga akaratáért.
fárasztó és rendkívül kimerítő, néha már azt érzem feladom és nem bírom tovább, valaki mentsen meg ez alól a teher alól, vagy mondja meg mit kell csinálni, hogy jobb legyen. aztán az elalvás előtti mantra, hogy holnap is legyen elég erőm, vagy a nemtommimiatt, de valahonnan mindig jön egy adag újabb erő, amivel le tudom gyűrni a következő napot is. de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás és így kéne csinálni.
persze még akarok gyereket, egyet mindenképpen. nem is értem... jobb az a teher, amit mi magunk választunk, mint ami csak úgy adódik az életünkben? értük tesszük, vagy magunkért?
a fenébe is, lehet az élet, az univerzum, meg minden végső nagy kérdésére a válasz nem is negyvenkettő, hanem ők, akik egy kiadós, szoba falait is megrengető hiszti után a szemedbe néznek, rád mosolyognak és hozzád bújnak...?

2 megjegyzés:

  1. hat igen. Ez a korszak nagyon hirtelen jon es nagyon lassan mulik. En Bach Terapia Elsosegely cseppet haszanlok, ha a hisztiroham fulladas veszelyig fokozodik. Alminal ugyanez a szer rago formaban jott be. Amugy o kb 6 evesen let targyalokepes.
    Kitartas anyuka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 6 évesen? nebassz... az még 4 év!!!
      persze minden gyerek más, de mégis hasonló problémák. de majd csak belerázódunk. kitartok!
      csók Nektek!

      Törlés