2014. február 24.

piackutattam magamnál

tízből háromszor tuti, hogy égve hagyom a fürdőszoba lámpát. (a kapcsoló pont az ajtó azon oldalán van, ahol egyáltalán nem esik kézre.)
tízből háromszor beleejtek az ebem vizes edényébe egy műanyag dobozt vagy a tetejét. (az ebem itatós tála pont a szekrény előtt van, amiben a műanyag- és főzőedényeket tartom.)
tízből háromszor lejár a joghurtok szavatossága, mielőtt megenném. (soha nem voltam nagy joghurtos, ennek ellenére mégis mindig veszek.)
tízből háromszor tuti elmarad az esti zuhanyzás. (mert fáradt és lusta vagyok.)
tízből háromszor tuti összefutok este a rémmel. (mert este mindig ugyanazon a két útvonalon sétáltatok ebet.)
tízből háromszor tuti nem tudok ellenállni a szekrényben elrejtett táblás csokiknak. (édesanyám mindig gondoskodik arról, hogy legyen a gyerekeknek csokika. most épp négy tábla, különböző ízesítésű Cadbury-t küldött, amiből már csak kettő van.)
tízből háromszor tutira megbánom, ha megszegem a márkahűségemet. (erről még nem írtam, de tervben van.)
tízből hétszer tuti határidőn túl fizetem be a vízdíjat a szomszédnak. (mindig be van írva a naptárba, több napra is, nehogy elfelejtsem, mégis mindig elfelejtem.)
tízből hétszer fogalmam sincs, mi a szöszt főzzek ebédre. (de rajta vagyok, hogy összeálljon a gyorsan, finomat és egészségeset receptgyűjtemény, amiket persze szeretünk mind a ketten.)
tízből hétszer tuti, hogy egy órás mutatvány a gyerekem felöltöztetése és hazahozatala a bölcsiből. (bár most nem kis lelki terrort kaptam egy vagy több panaszos, magát anyának nevező egyénektől, amitől lehet megtáltosodunk.)
tízből hétszer tuti nem találok semmit a turkálóban. (ennek még mindig az az oka, hogy a testtudatom nem az én tudatom.)
tízből hétszer tuti van valami jófajta bor a hűtőben. (???)
tízből hétszer elfelejtek reggel fogat mosni. (a reggel 7-8-ig tartó vágtáról már írtam.)
a felsorolás nem teljes és a felállított arányok nem közjegyző jelenlétében lettek megállapítva.

2 megjegyzés:

  1. igaz nem tízes skálán mérve, de egy újabb adattal egészíteném ki a fent leírtakat:
    (1/1) egyszer nyitottam ki működés közben a mosogatógépet, de akkor is totál telibe találta a szememet a vízsugár. (talán nem kéne nyitogatni működés közben. talán.)

    VálaszTörlés
  2. eszembe jutott még egy fontos adat!
    tízből háromszor ha sikerül a répát szeleteléskor pont félbevágnom. nem mintha zavaró lenne a különböző nagyságú répák látványa a levesben, de ezen mindig bosszankodom, hogy basszer megint nem sikerült két egyforma félre vágnom.

    VálaszTörlés