2013. december 15.

a harmadik


gyertyát is meggyújtottuk.
az elmúlt héten sok jó pillanatot megéltünk együtt. sikerült a feszültségeket, hisztiket is mérsékelni. vagy én lettem türelmesebb, hatékonyabb, vagy ő volt nyugodtabb. mindegy is, az a lényeg, hogy jókat kacagtunk, táncoltunk, főztünk, aludtunk, alkottunk, ültettünk együtt. összebújva, egymásba akaszkodva, huncutul, egymás kezét fogva, beszélgetve, énekelve.
minden nap sikerült olyat alkotni, amit elterveztünk, hogy időben elkészüljünk mindennel. hiszen már csak pár nap és itt a karácsony. az adventi zsákok is fogynak, már csak néhány lóg az ágakon.
fontos része az életemnek az alkotás. legyen az bármi, egy rajzolt kép, egy fotó, egy varrott vagy festett apróság. szeretem kitalálni, megtervezni, majd apránként eljutni a megvalósításig. olyan ez, ami megnyugtat és feltölt és újabb inspirációt ad az alkotáshoz. körforgás.
jó látni, hogy a gyerekem is benne van ebben. élvezi. rajzolunk sokat, együtt és egyedül is. már a színeket is kezdi megtanulni.
idén már a karácsonyi lapokat is együtt készítettük, jobbára a kedvenc motívumaival, amiket mindig kér, hogy rajzoljunk (fa, torony, hold). hamarosan útjára is bocsátjuk őket, szeretettel töltve, azoknak, aki távol vannak tőlünk, és nem részesei az életünknek nap, mint nap, de mégis velünk vannak, a szívünkben, gondolatainkban, közös élményeinkben.
a harmadik gyertya égjen azért, hogy mindig találjunk új inspirációt és legyen miért, kiért alkotni. mert az alkotás öröm. öröm nélkül pedig nincs élet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése