2013. május 1.

ma meg a szódabikarbóna

az ételek ízesítéséhez és sütéséhez használatos dolgokkal meggyűlt a bajom a napokban. tegnap a só, ma meg a szódabikarbóna. 
ha olyan recept kerül a kezembe, amibe kell az a nyavalyás szódabikarbóna, belőlem mindig kiszakad egy enyhe jaj, sóhajjal kísérve... de persze nem bírom ki és megcsinálom az adott sütit és persze majd mindig el is ba...om, ahogy ma is. utálom az ízét, ha sok, ha kevés jut is belőle az adott gasztrotermékbe, de főleg akkor az ehetetlen, ha túl sok kerül bele.
pedig mindig nagyon, de nagyon próbálom betartani az előírtakat.
vajon a recept megalkotójának is pont ugyanakkora a evőkanala/kávéskanala/kiskanala, mint az enyém? 
vajon ha kiváltanám a sütőporral, akkor siker és ízélményem lehetne?
mit tegyek ha se a gyerekem, se a kutyám nem kér belőle?

2 megjegyzés:

  1. Hú, ne is mondd, pont holnap akarok sütni, amibe kell szódabikarbóna. Még sohasem használtam. ez ilyen nyavalyás termék??
    Félek...!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. konzultáltam a gasztrozseni barátnőmmel. az én receptemnél kiváltható sütőporral. egyébként meg azt javasolta, tegyek inkább mindig kevesebbet az előírtnál. :) hmna!

      Törlés