2010. május 13.

munka hőse díszoklevél

igaz már két nappal ezelőtt megkaptam, de a mai napra is ugyanúgy igaz és érvényes...(szerintem)... és még mindig dolgozok... ügyesen és okosan...
köszi mergő! tőled idézem e remek sorokat:



Ivus úrhölgy (AKA* Miss Mö) kegyes kacsójába

Iromány, mely azt hivatott bizonyítani fentebb stylban, hogy a fent nevezett úrkisasszony

A munka frontyán

nem pusztán szuperhősöket könnyedén és légiesen zavarba hozó tűrőképességrül és izomerőrül, de egyben munka- és embertársait sertepertéző pironkodásra késztető energ- és dinam-ikusságrul is árulkoda.

A méltán hírhedt Holdfényliget látogató vendégeit pediglen szemüket s szájukat eltátva** figyelék mindama kedvességet és segítőkészséget, mely baromságukat mintegy figyelmen kévül hagyva fent nevezett hölgyeményből reájuk árada.

Ezokból bocsájtá ki felséges kezünk jelen írást, mely lényegét tekintve

DÍSZOKLEVÉL

melynek miértségén fennen indokoltatott vala.

Annakokán, sok volt a rizsa a papér elejin, a DÍSZOKLEVÉL szó sajna az illőnél lejjebb csusza, de ez is pusztán elismerésünk kuriózus kvalitására hívja fel a figyelmet.
Továbbá pediglen, mert fent említett úrhölgy íly' nagyszerű robotot végzende, vállaljuk, hogy - amennyiben túlzó módon nem hullunk szunnyadásba - mégiscsak, leginkább, egyecsacsi elkészítjük Mink az estebédet, míg Mö úrasszony jól megérdemelt henyélésit végzi az kereveten.

Kelt, mint a tészta
Pünkösd havának tizenegyedik napján
egy ködbebújt hajnalon

*Also Known As...
**Mely aktus csacskaság vala, s pusztán I... szuperhölgyemény csodás reflexei óvák meg ostoba embertársainkat az nagyobb kalamitástul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése