2010. május 17.

vizsga túra_szent kút IVV túra

egy igen mozgalmas hétvégén vagyok túl. nem dolgoztam, mert szombaton vizsgatúrám volt. szutyok idő, eső, szél, de kitartottunk. szuper türkizkék eső és széldzsekim kitartott és nem ázott el. hegymászóbakancsom igaz magasabb lett köbö 15 cm sárral, de az sem adta be a derekát.
elszántan és határozottan nekiláttunk a túraútvonalnak, de nagyon hamar úgy tűnt, hogy nem találunk meg egy megtalálandó bóját sem. már minden utánunk induló és a egyébként nyilt túrán résztvevők is leelőztek minket és továbbvitték hírünket, hogy ja, ja a kutya és a két lány... hát azok még nem értek be. a telefonos segítség sem volt nagy segítség, így sem tudtuk, hogy hol vagyunk és még most sem értem, hogy hogy a szöszbe nem voltunk jó helyen és mééé?!
eddig azt hittük, hogy ketten talán kiteszünk egy mindenre elszánt és mindent tudó túrázót, de ez úgy tűnik nem jött be és még a kutya sem javított a helyzetünkön...kedves túraképzőnk és túravezetőnk jött a segítségünkre...:)
aztán a hazaúton ahogy az ilyenkor lenni szokott, összefutottunk ismerősökkel, akik éppen kint voltak a borospincéjüknél és mi éppen arra jártunk...aztán persze nem lehetett nemet mondani az ezüst és arany érmes borokra. lecsúszott egy-két pohár. enyhén spiccesen, lábfájósan, szembe széllel megküzdve beértünk a célba., ahol újabb kitűzővel és emléklappal gazdagodtunk. a megérdemelt későbbre tolódot ebéd előtt még egy-két zsírosdeszkát is letoltunk, csacsogtunk a túrástársakkal. aztán irány a jól megérdemelt ebéd helyszíne.
csillagocska (*) jár a Gól Vendéglőnek, mer kutyát is beengedtek, és mer remek a hosszúlépésük és a brassói is kitűűűűnő volt. és assszem lassan törzsvendégek leszünk és előbb-utóbb megszoknak minket, akik mindig térképpel és tájolóval érkeznek...
sajnos képek nem készültek erről a remekre sikeredett túráról, mer kicsit bamba voltam és lemerült elemeket helyeztem a szuperszónikus fudddzzzssí gépembe... van ez így!
de volt ott csodásan hullámzó búzamező, szélben futó sok-sok felhő, víztócsa és sárdagonya...
másnapra bedagadt a térdem, ezé sajnos ki kellett, hogy hagyjam a másnapi Alpannónia Túrát. de lelkes túratársam kitartott és a viharral is dacolva, de ott volt és megcsinálta!
király vagy Zibi!!

2 megjegyzés:

  1. elhagytam a túrás kitűzőmet... :(
    banyek!

    VálaszTörlés
  2. Drága szívem, nálam van a kitűződ! ne aggódj emiatt... Csókoládé!
    Nóri

    VálaszTörlés