2014. január 17.

vastag vagy vékony

arra jöttem rá, hogy leginkább vastag könyveket szeretek olvasni. nem csak azért, mert sokkal tovább tart a jó, mert általában jókat olvasok, hanem azért is, mert észrevettem, hogy a vastag könyvekben a betűk mindig apróbbak, vagy legalább is annak tűnnek. olvastam már persze vékony könyveket is, de azokban tényleg mindig nagyok voltak a betűk és már a legelején bosszantott az a tény, hogy nagyon hamar vége lesz a jónak és a történetnek, amibe jól bele lehet süppedni.
lehet bolondság, de ha könyvet választok, fontos szempont a terjedelem és a betűméret. na, nem ez az első szempont a választásnál, de ha megvannak a kiszemelt könyvek, amiket szeretnék elolvasni, és nem tudok dönteni, na, akkor jön az előbbi szempont. persze azért vannak kivételek, mert jelen pillanatban is két könyvet olvasok, egy igen vastagot, aránylag kicsi betűkkel szedve és egy egészen vékonyat nagyon nagy betűkkel és margótávolságokkal tördelve. és mind a kettőt nagyon élvezem.
bár több időm lenne olvasni, és nem azon sopánkodni, hogy mást kéne csinálnom. ahogy most is épp a takarítás és a napok óta halogatott ügyek intézése helyett fekszem az ágyon és a nagyon vastag könyv apró betűibe süppedek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése