2014. április 23.

lutra album, ami a gyerekkoromból kimaradt

a gyerekem kapott a nyuszitól (kedves barátoktól) nagy bevásárló áruházláncban kapható matricás gyűjtőalbumot egy szatyornyi matricával. édesen megköszönte, majd kiszaladt a cimbijével az udvarra.
persze én is baromira örültem neki (imádom az ismeretterjesztő albumokat, könyveket), akkor amikor megkapta, még nem is sejtettem, hogy mennyire... majd gondoltam, amíg szemmel tartom a skacokat az udvaron el kezdem ragasztgatni a matricákat, kértem a szomszéd ikrek Jankáját segítsen, hozza az albumát és cseréljünk, ragasszunk együtt. ez volt olyan este 6 körül. majd rákattantam. nehéz volt megállni, hogy melyikünk bontson és melyikünk ragasszon, de beosztottuk, mindketten bontottunk és ragasztottunk is. majd a vacsorakészítés és az este további kötött programja félbeszakította a mániát. megbeszéltük, hogy holnap folytatjuk a bontást és ragasztást... de megszegtem... miután elcsendesedett a lakás, gyerek elaludt, kutya jóllakott, edények elmosódtak, elpakolódtak, az asztalon heverő bontatlan matricakupac csak hívogatott... nem bírtam tovább és mostanáig bontottam, válogattam, ragasztottam... és nem teljes az album...
szívesen cserélek, adok illatos matricát, állatszőr tapintásút, körvonalasat meg a simát is (nagyon sokat)... amit én meg keresek az a pireneusi zerge (4), népviseletesek derékon felüliségét, hogy arcot nyerjenek (32), Ötzit a jégembert (34), aztán a hiúzunk lába is hiányzik (58), a Mount Everestből egy darabocska (61) és a Himalájából is (79), ugyaninnen a szerzetesek (82) és a Taksang kolostor egy darabja (86), na meg az Ayers Rock lába (91), a smaragdzöld fapiton tekergőző teste (96), a Kimberley-fennsík egyik fele (101), a Johnson-krokodil (105), a Machu Picchu csúcsa (145-146), csalánszulák illatos kúszónövény (152), az afrikai elefántunk hátsófele (171), a szervál feje (183), az afrikai haragossikló (191), és a már idén fészket rakott kecses fehér gólya (196)
nektek volt lutra albumotok?

2 megjegyzés:

  1. Nekem volt Lutra albumom, igazi.
    Amúgy van rengeteg matricánk (Pennys meg valami más is) és nincs albumunk, mert a magyar rokonok arra nem gondoltak. Ha gondolod megnézem neked. Itt csak az ajtókra kerülnek fel... meg lomhalmazként.

    VálaszTörlés
  2. igen emlékszem volt neked, sőt még Barbid is. :)
    az album egyébként tök jó, még én is tanulok belőle!

    VálaszTörlés