2014. április 30.

csőstül

na, váratlan helyzetek tömkelege zúdult rám egy vagy két nap alatt. de hát ez ilyen. a szar mindig csőstül jön, csak hogy a közhelyeknél maradjak.
az úgy kezdődött, hogy észrevettem, hogy a nemrég beszerzett, a gyártó által összeszerelt csodás galériaágyam fali rögzítője elengedett. én már sejtettem, hogy ez lesz, amikor a srácok befúrták a falba a tiplit, megatöbbit (én tuti tettem volna még kettőt, vagy hármat máshova is). szar a fal, ez tény, de azt azért nem gondoltam, hogy erős igénybevétel nélkül (vadszex, vagy akár simaszex) ez megtörténhet. én tényleg csak alvásra használom, na ez van. szóval ez javításra szorul. de hogy ki és mikor fogja megcsinálni, azt nemtom. leszakadni nem fog, aludni továbbra is tudok rajta, az erős igénybevétel esete meg nem igazán fenyeget a közeljövőben. a távolba meg nem látok.
aztán amikor ezt a tényt tudomásul vettem, reggel arra érkeztem komásan a konyhába, hogy csipásan megfőzzem a szemfelpattintós, szívdobogtatós kávémat, hogy a konyha kövén egy nagy kupac, szétfolyós eb ürülék várja az eltakarítást. na, remek. ilyet már vagy ezer éve nem csinált a kutyám. valami gubanc lehet. én arra gyanakszom, hogy elkezdtem a konyhai finom koszt maradékának beépítését az eb étkezésébe, hogy kicsit szedjen magára pár kilócskát (szakértő tanácsára). és hát valljuk be, ez nem kis változás, ami tényleg okozhat ezt-azt, de főleg hascsikarást, fisi-fosit, egy egyébként is érzékeny gyomrú ebnél.
szóval ezen is felülkerekedtem, eltakarítottam azóta már többször is a reggeli meglepetést a konyha kövéről.
majd ezt kiegészítve este, éjjel a gyerekem is beállt a sorba. nem fisi-fosival, hanem hányással. kókatagon, kedvetlenül, fáradtan, ülősen, mindent elfogadóan, ami rá egyáltalán nem jellemző. kedve, virgoncsága délelőttre valamelyest már visszatért, de még mindig nem a régi.
ma reggel, nem sok alvás után, karomon a nyakamba kapaszkodó kisbeteggel megpróbálkoztam a gyerekszoba redőny felhúzásával. hát persze, hogy nem sikerült. olyannyira, hogy az egész leszakadt, a felhúzó heveder elszakadt, és ki is jött az oldalsó rögzítésből. a szakadás pikk-pakk összevarrható lenne, ha tudnám, hogy a szöszbe kell befűzni az oldalsó rögzítőbe. de nem tudom, reggel óta nem jövök rá. pedig túl sok lehetőség nincs. valamint a felső rögzítésre való feltekerés sem megy. basszus pedig nem lehet bonyolult. csak ne lenne olyan kicsi a hely odafent. de rá fogok jönni, addig úgy sem nyugszom.
na szóval közhely ide vagy oda, a szar/fos/hányás/kiszakadt tipli/leszakadt redőny csőstül jön. remélem nem lesz folytatás...

2 megjegyzés: