2015. június 5.

DIYivi ritka rovatom éves bejegyzése

aki ismer, tudja, hogy lételemem a kreatív alkotás, abármimódon történő vizuális képalkotás, környezetem, élőhelyem stílusosan vidám szépítése, folyamatos formálása. (bármit megcsinálok, csak ne kelljen leírnom...)
a héten betegség miatt kényszerszabin vagyunk a gyerekemmel. persze szokás szerint egy napig tartott a magas láz, nyakba hányás, folyamatosan csak anya ölében és közelében jó csak állapot. azóta már hozza a szokásos formáját. jön, megy, rendezkedik, dacol, akaratos, szeret...
a tartós nyári idővel a nappalink a kert lett. kint eszünk, kint játszunk, hintázunk, kertészkedünk... az új kerti hintaágyunkban himbálózva, éreztem a bizsergést a kezemben, hogy alkotnom kell, hogy még otthonosabb legyen az egyébként is folyamatosan szépülő kertünk.
pakolás közben ráakadtam a korábbi években vásárolt viaszosvászon darabokra, amik már asztalterítőnek kicsik, de ahhoz túl nagy, hogy csak úgy kidobjam... és akkor beugrott... egyébként is nagyon imádom a pár éve már divatossá vált girlandos party zászlócskákat, hát a viaszosvászon meg abszolút adja magát, varrni sem kell, ragasztani sem szükséges, (meg sz elsőre gondolt szalvétaragasztó nem is ragasztotta össze), ollóval könnyen a kívánt méretre vágható, irodai lyukasztóval simán kilyukasztható és nem marad más hátra, mint abármilyen erősebb madzagra való felfűzés és a kívánt helyre való felkötözés.
táádáám!... mondaná Bende... és kész is vagyunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése