2014. június 12.

a hét kérdése

hogyan került a kávémba a fülbemászó bogár?
pár napja tartó zombiságunk oka, hogy se a gyerekem se én nem alszunk sokat, egyszer a meleg miatt, másodszor mert a gyerekem megint iszonytatóan köhög, szinte már fulladásig. és ugye a gyogyókat sem nagyon akarja bevenni, szóval marad a virrasztás, fulladás közbeni ébresztés, itatás, figyelés... ájult elalvás, majd újabb felriadás.
és ma reggel úgy esett, hogy mint nem túl kipihent anya, a kávémat már kitöltöttem, majd a gyerekem, mint mindig türelmetlenül követelt éppen valamit, deazonnalderögtöndenyomban, különben már a magas cés visításnál tart... (a játékfúrójának a fúrófejét nem találta) megkerestem, megcsináltam, majd visszatértem a kávémhoz, hogy beízesítsem, közben pedig már jött a következő deazonnalderögtöndenyomban kérés, követelés (a fúrófejet ügyetlenül úgy tettem bele, hogy nem forgott, ahogy a gombot nyomogatta, én balga). ízestés abbahagy, kérést teljesít, fúrót megjavít. majd a tejet sikerült egyben beleöntenem, de már hallottam is a következő deazonnalderögtöndenyomban kérést (hol a mobilom anyaaaa.... gyejeeeee...). tejes dobozt letesz, már 200-ig fejben csendben számol, fülön kienged a felszabaduló gőzt... mobilt megkeres, gyereknek odaad, kávés pohárhoz visszatér, poharat felemel, belenéz... fülbemászó barátunk élettelenül úszkál a tetején.
ahhh... másodperceknek tűnt csak a pohártól való többszöri elszakadás, miközben mindennél jobban vágyakoztam a kávé megnyugtató, szemfelpattíntós ízére... pár percig tartó csak én és a kávém idilli, ritkán zavartalan élményére.
hogy történhetett?
1. a kávét akkor főztem, a kávéfőzőt és a kiöntőt, akkor mostam ki, ezekben nem bújhatott meg, hacsak nem a kifolyó csövecskében.
2. az őrölt kávéban szintén nem lehetett, hiszen az icipici lyukakon nem fér át a villás farkú fülbemászó, legalább is egészben nem. hacsak nem egy terminátor fülbemászó, aki képes a darabolást követő újraegyesülésre.
3. a tej. abban lehetett. este lehet egy percnél tovább hagytam a tejes dobozt a kupak nélkül a pulton és a kis gyenya belemászhatott, valamilyen általa remélt és vágyott élmény érdekében.
4. vagy pedig lesben állt a kis genya, és kihasználta, a figyelmetlenségemet és kamikaze öngyilkos merényletet követett el önmaga, a kávém és a vágyott zavartalan idilli élményem ellen.

(elfogadható elméletet felállító és valósnak tűnő választ adókat egy zavartalan, csak ő, én és a kávénk idilli élményével ajándékozom meg.)

2 megjegyzés:

  1. ezek a valódi tragédiák. Egy reggel kávé nélkül, érdemes nap a halálra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. így igaz! kávé és süti nélkül nem élet az élet! :)

      Törlés